НАТУРА ГРИН

Основната конструкција на овој душек е џепесто јадро кое овозможува индивидуално прилагодување на телото во текот на спиењето. Со тоа е овозможено приспособување на душекот на секоја промена на положбата на телото, поставувајќи го истото во природна положба, за да се избегне било каква деформација на кичмата. Особено треба да се нагласи дека медицинските душеци се користат како превентива против деформација и болки во рбетот, а не кога болките веќе не се појавуваат. Медицинскиот душек NATURA GREEN нуди поволна цена и квалитет и во својот ранг претставува вистински избор за секоја индивидуа. Горните површини на овој душек се користи HR пена, високо еластична пена, прозрачна со отворени ќелии што го прават овој душек квалитетен. Навлаката е брендирана од 100% Полиестер и е проштепана со 200 гр/м2 ПЕС Вата. Стандардната висина на душекот е 20 цм.

НАТУРА ГРИН